U wilt een artikel retourneren?
Als u niet tevreden bent over uw aankoop, kunt u onder de volgende voorwaarden ruilen of retourneren. Geborduurde en/of bedrukte kleding kan niet worden geretourneerd. Heeft u klachten neem dan contact met ons op om samen tot een goede oplossing te komen.

Voor onbedrukte en/of ongeborduurde kleding geldt het volgende:
U zult contact met ons moeten opnemen om het product te retourneren, de retourneer periode bedraagt 14 dagen, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Mail ons op contact@emtex-workwear.nl en vermeldt uw gegevens, het ordernummer en de reden waarom u het product wilt retourneren. Indien de retourneer reden gegrond is en conform onze gestelde voorwaarden zullen wij uw retourzending goedkeuren. Producten kunnen alleen ongebruikt en in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de verzend- en retourkosten voor uw rekening. Wij zullen het bedrag van uw bestelling na ontvangst binnen 14 dagen crediteren.

Voorkom beschadiging, verpak uw retourzending in een omdoos
Wij verzoeken u om artikelen altijd in een omdoos te verpakken, zodat het artikel of de verkoop verpakking niet kan beschadigen tijdens transport.
Bijvoorbeeld: Plak nooit een verzendlabel aan de buitenkant van een schoenendoos, maar verpak de schoenendoos altijd in een beschermende om-doos, waarop vervolgens het verzendlabel bevestigd kan worden.

Onze retourprocedure:
In het geval van een bestelfout of een niet correcte uitvoering van uw bestelling volgt u onderstaande retourprocedure:

 • U vult het retourformulier in op www.emtex-workwear.nl . Dit vindt u terug bij ‘retouraanvraag’. Hierop vermeldt u de artikelen die u wenst te retourneren en de reden hiervoor. Dit formulier verstuurd u naar contact@emtex-workwear.nl / info@emtex.nl.
 • Indien de retour wordt goedgekeurd, ontvangt u per mail een retournummer met daarbij een document waarvan je 1 exemplaar in de doos stopt en 1 exemplaar op de doos plakt.
 • U stuurt de retour binnen de 10 werkdagen naar ons adres.
 • Afhankelijk van de reden van uw retour zijn hier kosten aan verbonden:
  – Indien het een retour van stalen, pasmaten of een bestelfout betreft, dan zullen er 10% retourkosten aangerekend worden en dient u de goederen op eigen initiatief naar ons te retourneren.
  – Indien het om een leveringsfout gaat waar Emtex schuld aan treft, dan worden er uiteraard geen retourkosten aangerekend en zal Emtex een retour ophaling regelen. Dit enkel wanneer wij de goederen in originele staat (hoe het geleverd werd) en verpakking in ontvangst kunnen nemen.

Er zal geen creditnota gemaakt worden wanneer de artikelen:

 • Niet in de originele verpakking zitten;
 • Vuil, gekreukeld, geborduurd of bedrukt zijn;
 • Meer dan 1 maand na factuurdatum geretourneerd worden;
 • Niet meer in de collectie zitten;
 • Gefactureerd werden aan een bijzondere stalenkorting of deel uitmaakten van een samplekit;

Om onze retourafdeling optimaal te laten functioneren, kunnen wij geen retouren aanvaarden welke niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden of waarbij de retourbon niet overeenkomt met de geleverde goederen. Indien wij een retour ontvangen waarbij de regels niet gerespecteerd werden, zullen wij u contacteren om deze op te laten halen (binnen 1 maand) of deze worden niet gecrediteerd. Wanneer er artikelen niet netjes gevouwen zijn volgens origineel verpakt, worden er 50% retourkosten aangerekend.

Retouradres:
EMTEX WORKWEAR
Hoekerweg 70
6222 NP Maastricht
Nederland

Heeft u vragen, klachten of wilt u deskundig advies? Bel of mail ons:
+31 (0)43 23 22 162
contact@emtex-workwear.nl